Påmeldingsskjema

Kursavgift kr. 6 200,- faktureres i forkant av kurset.

Kursavgift inkluderer lunsj begge dager. Overnatting og middag kommer i tillegg.

Påmeldingsfrist 23. august. Påmeldingen er bindende etter fristen.

Målgruppe: Personer som ønsker å starte opp som profesjonelle klauvskjærere og bønder beskjærer i egen besetning. Bønder som tar kurset vil etter kurset kunne dokumentere klauvstatus ved å registrere sine klauvskjæringer i Storfekjøttkontrollen eller Kukontrollen. 

Veterinærer er også velkomne til å delta.

Max 15 plasser.

Vi har reservert hotellrom på Clarion Collection Hotel Astoria, Hamar.

Overnatting betales selv. Pris a kr. 1025,- pr. natt i enkeltrom inkl. frokostbuffet, ettermiddagskaffe med kake og kveldsmat (middag) fra kl 18:00.

 

 

Informasjon

Tid
Fra tirsdag 7. januar 2020 kl. 09.30
Til onsdag 8. januar 2020 kl. 16.00
Påmeldingsfrist
Lørdag 7. desember 2019 kl. 23.30
Ledige plasser
14 av 14
{{ form.errors.get('recaptcha_token') }}

Program

 

Utskriftsvennlig program

Det kan bli små endringer i programmet

 

  • Mandag 23.09 — Teori hele kvelden

  • 18:00-18:20

    Praktiske opplysninger og presentasjon av deltakerne /ÅMS

  • 18:20-18:50

    Forebyggende klauvhelsearbeid i Norge. Samarbeid med veterinær. Arbeid med smittevern inkl. klauvstatus /ÅMS

  • 18:50-19:10

    Pause med kveldsmat

  • 19:10-20:10

    Anatomi og fysiologi. Utstyr. Beskjæring av normale klauver og avvikende klauvformer /ÅMS

  • 20:10-20:20

    Pause

  • 20:20-20:45

    Demonstrasjon av terminaler og informasjon om innrapportering /ÅMS

  • Tirsdag 24.09 — Teori formiddag, praksis ettermiddag

  • 08:30-09:30

    Forfangenhet og forfangenhetsrelaterte klauvlidelser, diagnostikk, behandling og forebygging /ÅMS

  • 09:30-09:40

    Pause

  • 09:40-10:40

    Infeksiøse klauvlidelser, diagnostikk, behandling og forebygging inkl. vask og desinfeksjon av klauver /ÅMS

  • 10:40-11:00

    Pause

  • 11:00-12:00

    Info om NoKL og klauvskjæringspraksis. Dyrevelferd-driving/håndtering av dyr. Holdninger. Vurdering av prognose /SOL, ÅMS

  • 12:00-13:00

    Lunsj

  • 13:00-16:00

    Demonstrasjon av utstyr. Beskjæring av slaktebein. Fokus på normalbeskjæring. Bruk av hovkniv. Visiteringstang. Beskjæring med klauvfres. /PJS, SOL, ÅMS

  • 16:00-17:30

    Beskjæring av kyr. Inspeksjon av klauvform før beina løftes. Fokus på normalbeskjæring og bruk av visiteringstang. Bruk av hovkniv. Beskjæring med klauvfres. HMS. /PJS, SOL, ÅMS

  • Onsdag 25.09 — Teori først på dagen, praksis etter lunsj

  • 08:30-09:30

    Oppsummering fra gårsdagen, diskusjon rundt bilder /SOL, PJS, ÅMS

  • 09:30-09:45

    Pause

  • 09:45-10:15

    Skader som kan oppstå i klauva (traumatiske klauvlidelser) /ÅMS

  • 10:15-10:45

    Smitteforebygging inkl livdyrattest og varsling, klauvskjærers rolle. /ÅMS

  • 10:45-11:15

    Opplegg for opplæring og sertifisering av klauvskjærere /ÅMS, SOL

  • 11:15-12:15

    Lunsj, dele i 3 grupper resten av dagen

  • 12:15-15:30

    Slakteklauver: Korrigerende beskjæring, lokal utskjæring med hovkniv og lokalbehandling, kloss/sko og bandasjering på slaktebein. Bedømmelse før og etter kløyving. Levende dyr: Vask og inspeksjon av klauvspalten. Korrigerende beskjæring og lokalbehandling av det vi finner.

Kontaktskjema

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}